donderdag 7 december 2017

Kerst decoratie

Gezellig kerststuk


Met nog maar minder dan 3 weken te gaan voordat het Kerstmis is, wordt het de hoogste tijd voor de kerstdecoratie. Dit stuk is super makkelijk, maar oogt toch heel gezellig en brengt meteen wat kerstsfeer in huis. Het is snel gemaakt en omdat het zonder verse materialen is, heb je er weinig omkijken na en staat het zeker tot kerst mooi. Zo staat er al gauw een gezellig kerststukje op tafel!Ik moet bekennen dat ik dit jaar ontzettend laat ben met de kerstversiering. Waar ik andere jaren soms al voor Sinterklaas de hele kerstdecoratie in en om huis had staan en hangen, inclusief de kerstboom, is de kersttijd tegenwoordig al veel te snel aangebroken. Door drukte en het vieren van Sinterklaas, want daar kom je met een peuter natuurlijk niet onderuit, had ik weinig tijd om de decoratie te maken en ook nog eens om deze daarna op de blog te zetten. Ineens was de Advent al begonnen... Maar snel aan de slag dus!Schaal met kerst accessoires

De ondergrond is geen gewone schaal of dienblad, maar een spiegel. De barok rand maakt deze extra speciaal en het spiegelvlak oogt ijzig winters en zorgt voor een mooi effect door de weerspiegeling. Door alle accessoires op een ondergrond te zetten, wordt het één geheel en bovendien is het praktisch, want het stuk kan zo makkelijk opgepakt worden om het te verplaatsen.
Op de spiegel staan typische kerstaccessoires, waar je meteen een kerstgevoel van krijgt: een kerstman, een potje met kerst print, sterren, theelichtjes en kaarsjes.
Rood is natuurlijk een echte, traditionele kerstkleur. De combinatie van rood en wit ziet er winters uit en tevens modern en licht. 

Wat heb je nodig voor een kerst schaal?

Het belangrijkste is een goede ondergrond. Bijvoorbeeld een grote spiegel, maar een schaal, dienblad of houten plank kan ook. Eventueel kun je de ondergrond bekleden met mos, stof of kunstsneeuw. Dan heb je allerlei accessoires nodig om er op te zetten. Figuurtjes, sterren, theelichtjes liefst allemaal met een duidelijk kerstthema. Je kunt natuurlijk de kleuren kiezen die je zelf mooi vind en die bij jouw inrichting passen. Rood, groen, zilver en goud zijn echte kerstkleuren.   Hoe maak je deze schaal?

Het is super simpel om deze kerst schaal te maken, het is slechts een kwestie van alles op de ondergrond zetten. Hier staat alles in groepjes bij elkaar. Begin eerst met de grote voorwerpen, zoals de theelichtjes en zet daar de andere figuren bij. Leg dan de sterren er tussen. Eventueel zou je er nog wat nepsneeuw over kunnen strooien.

De Kerstster

Wil je toch liever een wat meer gevulde kerst schaal, dan kun je er nog een (of meer) kerstster(ren) bij zetten. Deze mini kerststerren passen qua grootte perfect op de schaal. Het zijn echte kerstsymbolen. De Euphorbia pulcherrima, zoals deze plant officieel heet is een echte winterbloeier. Je zult er minstens tot aan kerst plezier van hebben, waarschijnlijk nog wel langer. Hoewel dit een winterplant is, kan deze niet tegen de kou. De bladeren verkleuren dan zwart of sterven zelfs af. Zet deze plant dus niet te koud of op de tocht en kijk ook uit met vervoeren, van de winkel naar huis. Van te veel water vallen de bladeren af. Geef dus matig water en in kleine beetjes.Geen opmerkingen:

Een reactie posten