maandag 27 november 2017

Gezellig hoekje

Bijzettafeltje en een groene plant


Een gezellig hoekje in je woonkamer creƫer je makkelijk en snel met een leuk bijzettafeltje. Daar kan natuurlijk allerlei leuke decoratie op staan, maar een groene plant is niet alleen heel hip, maar brengt tevens wat kleur en leven in je kamer.

Dit bijzettafeltje staat ondertussen al weer een tijdje in ons huis, maar ik had nog geen tijd om het op de blog te zetten. Maar goed, nu komt het er toch van, nog even gauw voor de kerstdecoratie, die er  weer aankomt. 


Draadframe bijzettafel

Deze bijzettafeltjes zijn helemaal in tegenwoordig en je ziet ze overal. Nu staat er dus ook eentje bij ons. Het zwarte metalen onderstel oogt stoer en modern, het houten blad contrasteert daar mooi bij qua kleur en materiaal. Dit bijzettafeltje is van de Kwantum, maar ze zijn op meerdere plaatsen verkrijgbaar. Staat goed in een hoekje, maar ook leuk om een groepje van meerdere (verschillende) bijzettafeltjes als salontafel te gebruiken.


Monstera deliciosa, de gatenplant

Deze groene kamerplant is van oorsprong een tropische plant, die groeit in het regenwoud van Mexico tot Panama. De plant heeft grote bladeren, met gaten er in. Hoewel de planten in het wild wel bloeien, bloeit de kamerplant maar uiterst zelden. Het is daarom een zogeheten groene plant, een plant met enkel (groene) bladeren.

Verzorging van de gatenplant

Deze tropische plant heeft het niet graag koud. Ideaal is een temperatuur tussen 20 en 30 graden, liefst met een hoge luchtvochtigheid. Hoewel de plant van warmte en licht houdt, houdt deze niet van directe zon. De plant krijgt matig water en wordt, als de lucht door de verwarming droger wordt, graag besproeid. De plant kan gestekt worden.       

Groene plant

Bij een groene plant gaat het niet om de mooie bloemen, maar om de decoratieve waarde van de plant zelf: de stengels of stam en de bladeren. Het voordeel van een groene plant is dat dit ook een vaste plant is, hij kan immers niet uit gebloeid raken en blijft altijd mooi. De meeste bloeiende planten zijn zonder bloemen niet echt bijzonder. Het treffendste voorbeeld is nog wel de Orchidee: zonder de prachtige, weelderige bloemen staat er enkel een kale stengel met een paar bladeren onder langs. Groene planten zijn vaak vol van blad of hebben een andere bijzonderheid. Grote groene planten zijn tegenwoordig helemaal in. Ze zijn decoratief en zorgen voor wat leven in huis. Populaire groene planten zijn:  Ficus soorten (bijvoorbeeld  Ficus benjamina), Palm soorten (bijvoorbeeld Chrysalidocarpus lutescens), cactussen, vetplanten en varens (Nephrolepis exaltata, Asplenium  nidus)


Maak je zelf ook een gezellig hoekje in jouw huis?                      

Een bijzettafeltje is ideaal om een hoekje in je kamer mee op te vullen. Je kunt er allerlei decoratie of kaarsen op zetten. Een groene plant is makkelijk en ziet er leuk uit. Het groen van de plant steekt mooi af tegen de zilvergrijze muur. De witte pot is neutraal, maar tevens opvallend. Het kanten  kleedje maakt het af. De lamp past er ook mooi bij, door de witte poot en naturel rieten kap. Dit geheel springt er lekker uit zonder te nadrukkelijk aanwezig te zijn. Al met al een leuke mix van materialen en kleuren.

         

     
Geen opmerkingen:

Een reactie posten