vrijdag 8 december 2017

Kerst decoratie buiten

Kerstbomen bij de voordeur


Het is leuk om behalve in huis ook buiten wat kerstdecoratie neer te zetten of op te hangen. In de tuin, of zoals hier bij de voordeur. Gezellig en zo kom je meteen bij binnenkomst al in de kerstsfeer. Deze plaat met kerstbomen kun je makkelijk ophangen, naast de voordeur of in de tuin. Eenvoudig, maar super leuk!Een simpele, moderne kerstversiering

Aan of bij de voordeur hangt traditioneel een kerstkrans en aangezien je met kransen heel veel kunt variëren wat betreft soort, stijl en decoratie blijft een kerstkrans leuk. Deze decoratie is echter weer eens iets anders, modern en strak. Een grote ondergrond van mos met daarop twee houten kerstbomen met wat glitters. Je zou er eventueel ook nog meer accessoires en versieringen op kunnen maken, zoals kerstballetjes, een slinger of sterren. Dit is echter eenvoudig en oogt daardoor heel strak. Soms is minder juist meer! Door de combinatie van materialen, het mos en hout, ziet deze hanger er niet alleen heel natuurlijk en naturel uit, wat het strakke versterkt, maar hij past bovendien bij elk huis. Deze hanger is weersbestendig, dus geschikt voor buiten. 
Je kunt natuurlijk ook een andere vorm voor de ondergrond kiezen, belangrijk is wel dat het geheel, dus de ondergrond én de accessoires groot genoeg zijn, zodat goed zichtbaar zijn. Anders lijkt het nogal iel en vanaf de straat nauwelijks zichtbaar.

Wat heb je nodig voor deze kersthanger?


  • Piepschuim plaat, hier snij je de gewenste vorm uit (deze is rechthoekig, maar andere vormen kunnen natuurlijk ook)
  • Plakken platmos
  • Twee platte houten kerstbomen (groter formaat)
  • Krammen of wikkeldraad
   

Hoe maak je deze kerstdecoratie?

Nadat de piepschuim plaat in de gewenste vorm gesneden is, bekleedt je hem met de plakken mos. Deze worden vastgezet met krammen, maar je kunt het geheel ook strak met draad omwikkelen om zodat het mos stevig vast zit. Bedek de randen, maar de achterkant kan vrijgelaten worden, die ziet je toch niet.
Als de hele plaat gevuld is, worden de kerstbomen er op bevestigd. Dit kan ook met krammen of draad. Lijmen met het lijmpistool zou ook kunnen, als het mos zeer stevig en compact bevestigd is.
Je kunt de plaat met de achterkant in een spijker of schoef prikken, of je maakt een haakje er aan, bijvoorbeeld van ijzerdraad. Dan is de kerstdecoratie klaar om op te hangen!
1 opmerking: