dinsdag 16 januari 2018

Super sweet cadeau

Cadeaucorsage met bloemen


Het cadeau in de roze envelop ziet er met deze roze versiering niet alleen heel feestelijk uit, maar ook heel erg zoet. Een perfect cadeautje, ineens zo veel leuker dan alleen een saaie envelop. Ja, het gaat natuurlijk om de inhoud, maar het oog wil ook wat! En zo'n cadeauversiering is zo gemaakt...  Eindelijk weer eens tijd om een blogpost te schrijven. Rond de kerst begon de drukte en ik hoewel ik nog heel veel plannen en ideeën had, ben ik er niet meer aan toe gekomen. Hoogste tijd om weer aan de slag te gaan dus. Deze cadeauversiering maakte ik al vóór de kerst en nu komt hij eindelijk op de blog!

Waarom een cadeauversiering maken?

Sommige cadeau's zijn geweldig om te geven of krijgen... Een financiële bijdrage voor een groot cadeau waar je net voor spaart bijvoorbeeld, maar ook een cadeaubon of tegoedbon zijn vaak heel welkom. Alleen zien deze cadeautjes er van buiten meestal niet heel spannend uit. Een envelopje of doosje oogt toch wat saai en het maakt zo weinig uit. Ieder cadeau ziet er meteen feestelijk en bijzonder uit met een leuke cadeaucorsage!
Bovendien is het helemaal niet moeilijk om een cadeaucorsage te maken en het kost echt niet veel tijd. Daarbij heb je niet veel materialen nodig en kun je vaak wat restjes gebruiken, het kost dus ook nog eens bijna niks. Geen excuus meer dus om jouw cadeau's niet feestelijk te verpakken en te versieren!    

Cadeaucorsage met aluminiumdraad

De basis voor deze cadeaucorsage is gemaakt van roze aluminiumdraad, lekker fel gekleurd. De draad is in elkaar geknoopt en gewikkeld, zodat er een langwerpig soort frame ontstaat. Eigenlijk is dit frame een beetje te groot, want het steekt wat over de envelop. Volgende keer wat beter meten dus...
Door de aluminiumdraden zijn pitriet en wikkeldraad met dikke, roze parels geweven voor een speels effect. De papieren bloemen zijn er als fleurige accenten op gelijmd.
Met een lint wordt de corsage op de envelop geknoopt.
Doordat de hele cadeauversiering in verschillende (felle) roze tinten gemaakt is, krijgt deze een vrolijke en vooral zoete uitstraling.


Zelf zo'n cadeauversiering maken

Als je zelf aan de slag wilt gaan en je cadeau's ook wat wilt opleuken met zo'n mooie versiering, dan lees hier snel verder. Natuurlijk kun je ook voor een andere kleur kiezen. Bovendien is er heel veel variatie mogelijk: in plaats van de papieren bloemen kun je natuurlijk ook andere accessoires gebruiken. Stoffen bloemen, houten hartjes, sterren, wat je net hebt liggen en wat je leuk vindt, kun je gebruiken. Zo kun je de cadeaucorsage helemaal naar je eigen smaak, of die van de ontvanger maken! Kijk voor meer inspiratie voor cadeauversieringen ook eens naar Cadeau doosjeFeestelijke cadeaubonCadeauversieringCadeaucorsageRomantisch cadeau en Cadeaucorsages.

Wat heb je nodig?

  • Aluminiumdraad, fel roze
  • Pitriet, roze
  • Wikkeldraad, roze
  • Dikke parels, ook roze 
  • Papieren bloemen met glitters, meerdere maten en tinten roze (Action)
  • Lint (bijvoorbeeld organza), roze
  • Lijmpistool met lijmpatronen  

  

Aan slag

Begin met het maken van het draadframe door de aluminiumdraad rond te wikkelen en knopen. Het frame moet goed stevig zijn, maar mag best wat open "gaten" hebben. Begin en eindig met een soort lusje, zodat je twee oogjes krijgt waar je naderhand het lint door kan halen om de corsage te bevestigen. 
Klem het pitriet goed vast aan het uiteinde van het frame en weef dat speels door het frame. Zet de parels met wat afstand tussen elkaar vast op wikkeldraad en rijg deze eveneens door het frame.
Lijm dan de papieren bloemen op het frame, zorg voor een speelse verdeling, waarbij je let op grootte en kleur.
Haal het lint door de oogjes en bindt de cadeauversiering hiermee op het pakje of de envelop. 
Eventueel kun je het geheel nog in folie inpakken.

Klaar voor je feestje! Veel plezier :) Geen opmerkingen:

Een reactie posten