zaterdag 20 januari 2018

Hyacinten on the rocks

Schaal met Hyacinten en stenen


Nu de kerst voorbij is en de dagen heel langzaam al weer wat langer worden, kunnen we ons beginnen te verheugen op het komende voorjaar. Deze schaal met hyacinten past daar helemaal bij! En hoewel het weer buiten nog koud en regenachtig is, wordt het binnen al lekker fleurig en gezellig... Deze schaal staat prachtig op tafel!Makkelijke tafeldecoratie

De schaal met stenen en hyacinten is natuurlijk heel simpel en bovendien snel gemaakt. Het ziet er echter toch heel bijzonder uit op tafel en als de hyacinten straks bloeien wordt het niet alleen een fleurig maar ook heerlijk ruikend geheel. 
Mijn zoontje verzamelt graag stenen tijdens onze wandelingen, die thuis schoongemaakt worden en bewaard worden. Ondertussen hadden we zo veel stenen hier in huis liggen, dat ik op het idee kwam om er iets decoratiefs mee te doen.
De stenen zijn stoer en natuurlijk en dat maakt deze schaal lekker robuust en basic. De hyacinten zorgen voor wat kleur. Je kunt natuurlijk ook andere bloembollen nemen, zoals narcissen of krokussen. Bloembollen zijn nu overal volop verkrijgbaar. Vetplantjes zouden trouwens ook heel leuk staan, er zijn zo veel verschillende soorten verkrijgbaar. Ze zijn altijd groen, blijven lang mooi en hebben weinig verzorging nodig.
Je kunt er ook voor kiezen om er nog wat meer accessoires bij te leggen en de schaal zo wat meer te versieren, ik vond de minimalistische, basic uitstraling juist wel leuk.

Zelf een schaal met hyacinten maken

Het is heel makkelijk om deze schaal thuis te maken. Als je toevallig nog geen stenen hebt, kunt je natuurlijk ook andere materialen gebruiken, zoals stukjes boomschors of glazen steentjes. Als je kleine kinderen hebt is het heel leuk om er samen op uit te gaan om stenen te verzamelen en deze thuis schoon te maken en te gebruiken.

Wat heb je nodig om deze tafeldecoratie te maken?

Allereerst natuurlijk een grote schaal, dat is de basis. Ik heb een grote, ronde schaal gebruikt, die met zijn antraciet kleur een robuuste, steenachtige look heeft, maar het is gewoon plastic. Ooit eens gekocht bij Nanu Nana in Aachen (D).

Dan heb je natuurlijk hyacinten (of andere plantjes) nodig. Ik heb de hyacinten die met drie├źn in een potje staan gebruikt. Twee potjes pasten precies in de schaal. Je zou ook de potjes met een enkele bol kunnen gebruiken, die kunnen wat meer verdeeld worden over de schaal.

Tot slot de stenen om de schaal mee op te vullen. Deze stenen komen gewoon van buiten, zoals ik al beschreef. Er zijn ook decoratieve stenen te koop. Je zou ook schelpen en/of zand kunnen gebruiken. 

Hoe maak je deze schaal?

Het is echt bijna te simpel om op te schrijven, zo eenvoudig maak je deze schaal. Om de ronde bodem wat op te vullen, zodat de potjes recht blijven staan, heb ik een prop aluminium folie er in gelegd. De potjes met hyacinten er op en even wat aanduwen, zodat ze stevig en recht staan. Dan is het een kwestie van de schaal opvullen met stenen. Leg onderin wat grotere stenen en bewaar de mooiste exemplaren voor bovenop. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten