donderdag 1 september 2016

Kartonnen kist

Mooi en makkelijk


Deze kartonnen kist met hout look is reuze handig om allerlei spulletjes in op te bergen en ziet er nog mooi uit ook! Praktisch én decoratief tegelijk...


Ik kocht het kistje vorige week bij de Action voor maar 1,95! Ze zijn verkrijgbaar in 4 leuke dessins: witte en houtkleurige houten planken, met boomstammen en met witte marmer look. Het ziet er leuk uit en het is bovendien ook makkelijk om er snel wat losse spullen in op te bergen.

Opruimen

Een opgeruimd huis ziet er altijd mooi verzorgd uit, maar het is niet mogelijk en ook niet nodig om dit de hele dag zo te houden. Er mag tenslotte wel geleefd worden en we wonen niet in een show room! Vooral met kleine kinderen ligt en staat er al gauw meer in de kamer. Rondslingerend speelgoed, kussens die dienst doen als bergen, kasteel of wat da ook, zand wat aan de schoentjes zit, plakkerige handjes van fruit, het hoort er allemaal bij en ik vind het belangrijk dat een kind gewoon kind kan zijn en zich lekker kan uitleven in zijn spel. Ik heb ook geen zin om de hele dag allemaal maar bezig te zijn met opruimen, maar van te veel rommel en rondslingerende spullen wordt ik zelf echter ook onrustig, dus het is goed om hier een balans in te zoeken.

Het scheelt als er niet te veel losse spullen rond liggen, maar alles in een la of kastje gelegd wordt. Uit het zicht en toch binnen handbereik. In veel kasten heb ik mandjes liggen waar allerlei kleine voorwerpen in verzameld worden. Als alles dan ook nog een vaste plek heeft, is het makkelijk opruimen én zijn de spullen ook zo gepakt als je ze nodig hebt.
Toch zijn er altijd wel dingen die je zo vaak nodig hebt, dat het geen zin heeft om die echt weg te leggen om te vervolgens toch weer te pakken. Afstandbediening van de TV, de digitale ontvanger/recorder, misschien nog een DVD speler, kabels en telefoonopladers, de babyfoon (als hij niet in gebruik is), een pen en een kladblokje... Allemaal spullen die hier dagelijks gebruikt worden en dan tussendoor maar ergens liggen. Daar kan zo'n doosje super handig voor zijn. Zet de doos ergens centraal neer, waar hij niet in de weg staat en waar je makkelijk bij kunt. Je kunt er alles bij elkaar in doen, het ligt binnen handbereik, maar niet in het zicht. En in plaats van diverse losse spulletjes staat er één mooi ding. Het oogt er meteen rustiger, overzichtelijker en opgeruimder én de doos zelf ziet er ook nog leuk uit!


Werkwijze


 

De kartonnen kist wordt verkocht als een plat pakketje, wat zelf in elkaar gezet moet worden. Hoewel er geen handleiding bij zat, is het reuze simpel en wijst het zich eigenlijk vanzelf. De gaatjes waar de staafjes en pinnetjes in moeten komen, zijn al voor gemaakt. De doos kan zo in elkaar gevouwen worden en de gaatjes passen precies op elkaar. 

 


  • De zijkanten omvouwen en de pinnetjes met het ringetje hier door heen steken
  • Het handvat bevestigen aan de ringetjes
  • De zijkanten vastmaken aan de basis door deze om te vouwen en een pinnetje door het gaatje te steken en dit vast te zetten met een ringetje (Zorg dat de doos op een stevige ondergrond ligt, zodat deze niet beschadigd als je kracht moet zetten om de ringetjes goed vast te klikken, het is tenslotte karton wat kan scheuren of vouwen/kreuken)
  • Deksel er op en de doos is klaar!

Gebruik

Zoals ik al schreef gebruik ik de doos in de woonkamer, om losse spulletjes in op te bergen. Eigenlijk is deze doos overal te gebruiken: in de slaapkamer, op kantoor of in de studeerkamer, als speelgoed kist, op het toilet (zonder deksel en dan gevuld met gastendoekjes!)... Zó veelzijdig! 
De doos kan overal neergezet worden, door de leuke print is het niet erg als hij in het zicht staat. Nadrukkelijk aanwezig als onderdeel van het interieur of meer op de achtergrond, hij is in ieder geval behalve functioneel ook decoratief. 
Hier past de doos precies op het plankje onder de salontafel, maar staat ook leuk op het krukje naast de TV. Dat zijn ideale plaatsen, want de doos staat lekker centraal, zodat je er gauw iets uit pakt of in terug stopt, de doos staan niet in de weg en past leuk in het geheel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten