woensdag 28 september 2016

Cadeau corsage

Een envelop wordt een echt cadeau...


We hadden weer eens een feestje en dus was het weer tijd voor een leuke cadeaucorsage! Zoals ik al vaker beschreven heb, wordt een klein cadeautje of envelopje pas écht feestelijk met een mooie versiering... Het ziet er leuk uit en het maakt meteen wat meer uit.
Het komt best vaak voor dat iemand een envelopje met geld of een cadeaubon krijgt. Soms vraagt degene er zelf om, bijvoorbeeld om van meerdere (kleine) bedragen één groot cadeau te kunnen kopen, soms weet ik zelf ook niet goed wat ik zou kopen. Een restaurantbon of bloemenbon zijn eigenlijk altijd goed, iedereen houdt er van en kan iets uitzoeken wat hij lekker of mooi vindt en ze kunnen worden ingeleverd wanneer het de ontvanger uitkomt. Afhankelijk van iemands voorkeur kan een boekenbon, cadeaubon van een parfumerie of een andere zaak ook heel leuk zijn om te krijgen. Zo heeft mijn man een keer cadeaubonnen voor de kartbaan gekregen, waar hij ook super blij mee was, heel origineel.
Iedere cadeaubon zit meestal standaard in een envelop en soms worden ze in de betreffende winkel al leuk ingepakt, met een cadeau tasje bijvoorbeeld. Het is echter net zo makkelijk om er zelf iets leuks van te maken. Het ziet er meteen meer als een cadeau uit en het is heel persoonlijk. Bovendien is het leuk als je iets krijgt waar iemand zich moeite voor gedaan heeft.


Gebruikte materialen

Een cadeauversiering is makkelijk te maken van restjes, die je toevallig nog hebt liggen. Een paar losse bloemetjes, stukjes stof en/of lint, restjes van takjes, alles is eigenlijk wel geschikt. Je hebt overal maar kleine stukjes of een paar stuk van nodig. Bij het maken van andere knutsels kan het handig zijn om afgeknipte restjes te bewaren. De takjes is deze corsage zijn bijvoorbeeld afgeknipte stengels van lange takken. In een bloemstuk kun je er niks meer mee, maar juist voor dit soort kleine, fijne werkjes zijn ze perfect.

In deze corsage zijn de volgende materialen gebruikt (maar je kunt dus eigenlijk alles gebruiken wat er zo al ligt):

  • Groene vilt bloem
  • Schijfje van Luffa (gedroogde vrucht)
  • Takje met Orchidee knoppen (van deze tak met zijde Orchideeën had ik de bloemen al eerder gebruikt, deze rest zou je, zonder bloemen, zo niet snel meer gebruiken, maar voor deze corsage past het prima)
  • White washed takjes
  • Groen vilt touw

Werkwijze

Er zijn geen vaste regels of technieken, het belangrijkste is dat alles stevig vast zit, zodat de corsage niet uit elkaar valt. Er kan gebruikt gemaakt worden van (gekleurde) ijzerdraad om alles vast te zetten, lijmtechniek (met het lijmpistool) of gewoon vast knopen, bijvoorbeeld met lint.
De basis voor deze corsage zijn de takjes, welke eerst met ijzerdraad kruisend vast zijn gezet. De bloem, luffa, parels en het takje met orchideeën knoppen zijn hier aan bevestigd met ijzerdraad. Het vilt touw is hier vervolgens aan vast geknoopt en de uiteindes lang gelaten, zodat de corsage hiermee om de envelop gebonden kan worden om het geheel te bevestigen.
De witte envelop is bekleed met een dun strookje licht grijze organza en hierop is de corsage gelegd. Met het touw vastgebonden en de uiteinden daarna in een krul terug gevouwen.
Om het "cadeau" uit te pakken, kan de corsage zo van de envelop geschoven worden. Zo kan deze nog bewaard blijven en later eventueel nog eens gebruikt worden. Het is bijvoorbeeld ook leuk om deze corsage om een eenvoudige bloempot te binden en deze zo wat extra versiering te geven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten