vrijdag 9 september 2016

Zomerse etagère

Etagère met minivaasjes vol zomerbloemen 


Deze etagère is gevuld met allerlei soorten en maten glazen flesjes en glaasjes, waar zomerse mini bloemetjes (Chrysantjes) in staan. De zachte zomerse kleuren, geven het geheel een vrolijke uitstraling. Deze etagère staat leuk op tafel, op een dressoir, bijzettafeltje... er is altijd wel een geschikt plekje te vinden!


Etagère

De houten etagère heb ik al lang, ooit eens bij de Action gekocht en zelf zilver gespoten. Ik heb hem al eerder laten zien (Etagère, Etagère met blauw), maar nu stond hij al weer een tijdje ongebruikt in de kast, dus het leek me leuk om er nog eens wat mee te doen. De etagère is bovendien perfect als basis voor deze verfijnde, romantische schaal. Door de twee lagen krijgt het geheel wat extra volume.
Op de etagère allerlei soorten en maten glazen flesjes. Allemaal doorzichtig glas, hetzelfde materiaal zorgt voor eenheid, terwijl de verschillende vormen voor spanning zorgen. De vaasjes staan speels verspreid op de etagère.
Gebruikte bloemen

De vaasjes zijn gevuld met het restje bloemen wat over was van de krans die ik laatst gemaakt heb (Zomerse bloemen krans). Er waren een paar takjes over en bovendien waren er een paar bloemen afgebroken, die konden niet meer in de krans verwerkt worden, maar het is ook zonde om ze weg te gooien. Er kan altijd nog een eigen vaasje mee gevuld worden, zo staat er thuis ook weer wat leuks en hoef ik zelf niet extra nieuwe bloemen te kopen.
Voor deze vaasjes zijn Santini's (mini-Chrysantjes) gebruikt in de kleuren groen, wit met groen hartje en zacht geel. Ik vind deze kleurencombinatie heel fris, vrolijk, lief en zomers uitzien. Natuurlijk zijn er ook andere combinaties mogelijk: met (zacht)roze tinten bijvoorbeeld, of juist felle kleurcontrasten zoals oranje, fel roze en donker rood. Of alle bloemen in één kleur, maar met verschillende soorten bloemen. De Chrysant zijn er in zoveel soorten, met zo veel verschillende bloemvormen, dat er veel mogelijk is. Overigens zij andere bloemen natuurlijk ook geschikt om in de vaasjes te zetten, Gerbera's bijvoorbeeld, die zowel in de vaasjes leuk staan, maar ook geschikt zijn om als drijfbloem te gebruiken.
De bloemen zijn kort verwerkt: de bloemknop rust op de rand van de flesjes en enkele bloemen drijven op het water. Nadat ze schuin zijn aangesneden, zijn de bloemen nonchalant in de vaasjes gezet, de boeketjes zijn niet precies hetzelfde. Doordat er wel dezelfde bloemen inzitten, is het wel duidelijk één geheel, maar ziet het er wat speelser uit. Voor een strakker effect kunnen de vaasjes precies hetzelfde gevuld worden.


Verzorging

Als de bloemen voordat ze in de vaasjes gezet worden schuin zijn aangesneden, is er daarna eigenlijk geen verzorging meer nodig. Wel is het belangrijk om de vaasjes regelmatig te controleren en indien nodig bij te vullen, want het water verdampt best gauw en er zit natuurlijk niet zo veel in die kleine vaasjes, waardoor de bloemen snel droog kunnen komen te staan, zeker met het zomerse warme weer.
Bijvullen gaat het makkelijkste met een kleine gieter.
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten