woensdag 9 maart 2016

Decoratie Variatie

Steeds iets nieuws, steeds dezelfde basis


Sommige decoratie staat hier in huis een hele tijd... Ik maak niet elke week iets compleet nieuws, omdat ik daar geen tijd voor heb en het soms ook wel zonde vind, omdat ik er nog niet op uitgekeken ben. Het nadeel is dat het dan soms wel een beetje "saai" wordt, zo steeds hetzelfde. Een oplossing kan zijn om een vaste basis te hebben (de windlichten en de schaal), met steeds wisselende vulling, (nu de tulpen).
Een neutrale basis zoals een mooie schaal. een leuk dienblad of een krans, met wat bijpassende accessoires. waar vervolgens steeds kleine onderdelen aan worden toegevoegd of gewisseld, bijvoorbeeld (verse) bloemen, plantjes of seizoensartikelen (nu is het weer tijd voor de paaseitjes). Hierdoor kun je toch vol op variëren en ziet het geheel er steeds anders uit, met maar heel weinig werk.

Zo heb ik nu al een tijdje het houten dienblad met twee windlichten met tekst er op, op het dressoir staan. Een goede basis, die daar leuk staat en de materialen zijn neutraal. Door steeds iets anders in de windlichten te zetten, ziet het geheel er toch steeds "fris" uit en kan ik variëren met kleuren. Ook kunnen er kleine accessoires, zoals theelichtjes, steentjes of kleine accessoires (zoals het schaapje) toegevoegd en gewisseld worden. Verse bloemen, zoals deze tulpen zijn mooi, maar ook bloembollen (bijvoorbeeld Hyacinten) staan goed en geven een echt voorjaarsgevoel. Kleine plantjes, zoals potroosjes passen er ook prima in.


Ook op tafel staat al geruime tijd dezelfde basis: een grijze houten dienblad op pootjes met daarop een varen plantje in een wit potje, een orchidee (zonder bloem) en een wit houten hartje. (Zie ook Varen & Orchidee)

Omdat deze basis nog steeds heel leuk is en tamelijk neutraal, maar wel een beetje kaal, zet ik er steeds andere dingen bij. Hierdoor wordt het een gezellige verzameling, waar van alles bij gezet kan worden wat net zo uitkomt. Door de afwisseling ziet het geheel er steeds weer anders uit. 
Nu staan er bijvoorbeeld grijze theelichthouders en glazen theelichthoudertje met reliëf motief en een bolglaasje met een Gerbera bij, waardoor het meteen wat voller staat en het meer aangekleed is.


Door steeds kleine aanpassingen te doen, kan er met weinig moeite of materiaal steeds iets origineels neergezet worden. Zo kan een basis decoratie langer mee, zonder dat het saai wordt!

          
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten