woensdag 23 maart 2016

Kunstig cadeautje

Leuk om te geven én om te krijgen...


Bij een feestje horen cadeautjes! Het is leuk om iemand iets te geven, waar hij blij mee is en een mooie verpakking maakt het extra feestelijk.
Vaak is het "cadeau" ook een tegoedbon of geld, zodat het feestvarken zich zelf iets kan uitzoeken of kan bijleggen aan een groter/duurder cadeau. Natuurlijk wil je wel iets geven wat de ander ook echt wil hebben of waar hij iets aan heeft, dus wordt het toch vaak een envelopje. Zoals ik al eerder schreef, vind ik dit wel best saai om te geven. Het gaat dan wel om de inhoud, maar het oog wil ook wat en bovendien ziet haast uit alsof je met lege handen komt. Een goede oplossing is om er alsnog wat speciaals van te maken, door de envelop te versieren met een cadeaucorsage of het geheel apart in te pakken.

In de envelop zit een cadeaubon, die eerst is ingepakt in zwart-zilver gestreept cadeaupapier. Daarna is er een stukje zilverkleurige organza omheen gewikkeld en samengebonden in een grote strik. Vervolgens zijn er stroken geperforeerd zilverkleurig lint geknipt, die aan de strik gebonden zijn en met een schaar mooi gekruld. Van aluminium draad zijn er twee kronkels gemaakt, die eveneens om de strik geknoopt zijn en tot slot is er een stukje van een zijde orchidee (een bloem en de kopjes) aan bevestigd. Het geheel past qua kleur mooi bij elkaar en de verschillende materialen zorgen voor meerdere texturen. De bloem maakt het af en geeft wat kleur.    

Het leuke is dat zulke cadeauversieringen heel makkelijk te maken zijn met allerlei restje die je toevallig hebt liggen: stukjes stof, lintjes, draad, gekleurd papier, een enkele bloem of wat takjes... Het ziet er zo écht feestelijk uit, leuk om te geven én om te krijgen!
Kijk voor meer ideeën voor leuke cadeau versieringen ook eens naar Cadeaucorsage bruiloftCadeaucorsage met roosjesCadeau tasjeCorsage op een wijnflesPaarse cadeaucorsageCadeau corsagesCadeau versiering.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten