woensdag 29 juli 2015

Kraam visite

Luiertaart


Deze luiertaart ziet er super leuk uit, maar is tegelijk een heel praktisch kraamcadeau, want luiers hebben elke ouders nodig en heb je eigenlijk nooit genoeg!


Al weer een tijdje geleden ging ik op kraamvisite bij een vriendin, die een zoontje had gekregen. Deze keer nam ik eens geen bloemetje mee, maar wel een eigengemaakt cadeautje: een luiertaart. Hoewel het geen bloemwerk of decoratie voor thuis is, wilde ik hem toch graag laten zien, aangezien het wel een handgemaakt, leuk en persoonlijk cadeau is.

De luiertaart bestaat uit, de naam zegt het al, opgerolde luiers. Hiervan zijn twee taartlagen gemaakt, die vervolgens bekleed zijn met papier en een strook kanten lint. Er zijn kleine glittersteentjes opgeplakt, die op de foto niet zo goed te zien zijn. Boven op liggen papierkrullen, die gemaakt zijn door met een schaar langs dunne strookjes papier te gaan, zodat deze krullen. De taart staat op een ronde kartonnen ondergrond, die met aluminiumfolie bekleed is. Aangezien deze taart voor een baby jongetje was, is hij uiteraard blauw-wit. Naderhand heb ik boven op nog een envelopje tussen de krullen gestoken, waar het "cadeautje" in zat. 
Het leuke van een luiertaart is dat het net wat leuker en specialer is dan alleen een envelop met geld of een cadeaubon en bovendien kunnen alle ouders wel luiers gebruiken. Het is wel handig om voor een luiertaart een wat grotere maat luiers te nemen, ik heb bijvoorbeeld maat 2 gepakt: de kleinste maat hebben de meeste ouders al op voorraad en sommige grotere baby's passen daar sowieso niet zo lang in. De luiertaart kan dan ook nog even blijven staan, zonder dat de luiers al niet meer passen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten