zondag 9 augustus 2015

Tafel versiering

Tafelstukken - wit groen


Bij een feestelijke gelegenheid hoort een mooie aankleding. Een tafel versierd met een (of meerdere) bloemstukken staat mooi en chique. Dit wit-groene bloemstuk staat mooi op tafel en zorgt meteen voor een feestelijke stemming.


Het soort bloemstuk (klassiek of modern), de keuze van de bloemen en materialen en de kleuren bepalen de sfeer: vrolijk, chique of uitbundig, afhankelijk van de gelegenheid of het thema waarvoor het bloemstuk bedoeld is.
Er kan gekozen worden voor een langwerpig, groot bloemstuk in het midden van de tafel of meerdere kleine bloemstukjes verspreid over de tafel.

Deze bloemstukken zijn gemaakt met bloemen in de kleuren wit en groen, passend bij de gelegenheid en de rest van de decoratie. Er is een groot, langwerpig tafelstuk gemaakt om een grote tafel mee te versieren en twee bijpassende, kleinere, ronde bloemstukjes om op de cadeau- en buffettafel te zetten.


In de bloemstukken zijn Aspidistra blad (Aspidistra elatior), witte Rozen (Rosa 'Avelanche'), witte Lysianthus (Eustoma grandiflorum) en groene Hortensia (Hydrangea macrophylla) gebruikt.
De kleuren wit en groen zijn rustig, maar geven toch wat kleurcontrast. Het stuk heeft een strakke en chique uitstraling, door de gekozen bloemen oogt het romantisch en weelderig. Hoewel het bloemstuk vrij compact gestoken is, zit er toch wat "beweging" in door de verschillende texturen: de fijne hortensia, de fijne, kleine knopjes van de Lysianthus en de grote, ronde rozen en de weelderig gevulde "dubbele" bloemen van de Lysianthus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten