vrijdag 20 maart 2015

Voorjaars schaal

Voorjaarsschaal met katjes


Een van de dingen die ik echt bij het voorjaar vind horen, zijn katjes. Een paar takjes in een vaasje zijn al genoeg om de lente in huis te halen.


Net als kersenbloesem takken, kronkelwilg (Salix babylonica 'Tortuosa') en kronkelhazelaar (Corylus avellana 'Contorta') zorgen deze takken met katjes meteen voor het voorjaarsgevoel. Ook heel leuk om deze takken in een boeketje met voorjaarsbloemen zoals Tulpen of Hyacinthen te combineren, of zoals hier alleen in een fles of vaasje!

    
De takken met katjes komen van de Boswilg (Salix caprea), de Latijnse naam betekent letterlijk "wilg die door geiten gegeten wordt". De katjes zullen dus, naast leuk uit zien, misschien ook nog wel smakelijk zijn. Afgelopen week kwam ik tijdens het wandelen weer een hoop gesnoeide takken tegen, waaronder deze katjes. Zonde natuurlijk om te laten liggen! Vorig jaar had ik ook al het geluk om wat takken buiten te vinden (zie ook Dienblad met voorjaar en Voorjaarsvaasje). Natuurlijk zijn er ook volop voorjaarstakken verkrijgbaar in de (bloemen)winkels!

De takken staan in een grijs vaasje (Action), zonder water zodat ze mooi indrogen en lang houden. Als de takken in water staan, gaan de katjes bloeien en zijn ze na een tijdje niet mooi meer. Het vaasje staat op de kunststof schaal met "steen look" die ik laatst gekocht had (zie Kaarsen verzameling). Verder staan er wat deco spulletjes bij die ik nog had en ondertussen al vaak gebruikt heb: de glazen "Live your dreams" fles en wat verschillende theelicht houders, een houten hart en natuurlijk weer wat glaskraaltjes. 


   

1 opmerking:

  1. Heel mooie decoratie, jij hebt er weer een prachtig geheel van gemaakt!
    groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen