maandag 9 maart 2015

Hoge vazen met gras

Decoratie op de vensterbank


Deze hoge vazen met grasbundels zijn heel eenvoudig, maar staan leuk, vooral met twee of drie naast elkaar. Doordat de vazen met het gras er in niet zo breed zijn, passen ze perfect op de vensterbank.


Het staat altijd mooi om wat decoratie op de vensterbank neer te zetten, dat ziet zowel van binnen, maar ook van buiten leuk uit. Aangezien wij een groot en hoog raam hebben aan de voorkant van ons huis, is het wel belangrijk dat er iets staat wat groot of hoog is, omdat het anders nauwelijks opvalt en eerder een beetje iel en sneu uit ziet.
De zon begint nu al weer wat meer te schijnen en deze staat de hele middag en avond aan de voorkant van het huis, dus bloeiende planten of verse bloemen staan daar niet echt ideaal achter het glas. Ze verbranden of verwelken en bovendien wordt het water in een vaas erg snel groen en geeft een vieze aanslag. Het is dus belangrijk dat de decoratie een beetje houdbaar en "droog" is.


Deze hoge cilindervazen (Action) zijn ideaal voor op de vensterbank: ze zijn hoog en geven zo al flink wat volume en zijn ook nog eens niet te breed, waardoor ze precies op de vensterbank passen. De gordijnen kunnen dus nog gewoon voor het raam hangen.
De bundels kunstgras (Ikea) passen er goed bij. Ze passen niet alleen mooi in de vaas, ze zijn ook hoog genoeg om boven de vaas uit te steken, waardoor de raamopening al flink "gevuld" is met deze twee vazen. Water is niet nodig en de bundels blijven altijd mooi. Deze grasbundels heb ik al een hele tijd, ze stonden al eens voor het raam. Nadat ze een tijdje op zolder gelegen hebben, kwamen ze nu weer eens goed van pas. Al zijn ze wat minder fel groen, doordat ze gebleekt zijn door de zon, ze zijn nog steeds prima te gebruiken.


De twee vazen staan mooi symmetrisch op de vensterbank. Onderin liggen wat glaskraaltjes en verder is het een kaal en strak geheel. Het kan natuurlijk ook leuk zijn om in de grasbundels zelf nog wat decoratie aan te brengen, zoals vlindertjes of houten hartjes. Ook wat pitriet om en door de bundels gewikkeld kan heel leuk uit zien. 
Op de foto's zijn trouwens ook onze gordijnen te zien: paneelgordijnen (Ikea) met afwisselend effen donker grijze en witte stroken met motief er op.
Voorlopig kan de vensterbank weer even voor uit en ziet het huis er vanaf de straat gezien ook leuk en verzorgd uit. 


1 opmerking:

  1. Die vazen staan daar echt perfect, twee eenvoudige dingen als glas en gras, maar wat een groot verschil, heel mooie decoratie Ellen!
    Nog een fijne dag,
    groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen