vrijdag 13 maart 2015

Bloemen taart

Verjaardagstaart van bloemen


Bij een feestje hoort taart en deze taart van bloemen is zowel fleurig als feestelijk. Het is weer eens iets anders dan een "gewoon" boeket en leuk om te geven en om te krijgen.


Afgelopen weekend vierden we een heel gezellig (familie)feest, vanwege een speciale verjaardag van mijn tante. Natuurlijk zijn alle verjaardagen bijzonder, maar verjaardagen met ronde getallen zijn vaak toch net wat extra bijzonder. Een speciale verjaardag vraagt natuurlijk ook om een speciaal cadeau. Deze taart ziet er heel mooi uit en is bovendien makkelijk om te geven: er hoeven geen stelen afgesneden te worden of vazen uitgezocht en gevuld te worden. Ideaal voor een feestje op een locatie dus.

 

De taart staat op een schaal of dienblad met een opstaande rand met een open motief. Op het dienblad zelf zit een reliëf motief. Deze schaal heeft een witte "used" look en is verkrijgbaar bij de Action.
De basis van deze taart met twee etages zijn twee steekschuim "taarten" (Oasis), deze platte schijven hebben al een ideale taartvorm en zijn in verschillende maten verkrijgbaar (o.a. bij Aveve). 


De steekschuim is aan de zijkant bekleedt met Aspidistra blad (Aspidistra elatior), wat aan de zijkant en onderkant is vastgezet met krammetjes. Vervolgens is er een strookje kanten lint (Action) onder langs gewikkeld en vastgezet met sierspeldjes. Ook zijn er ter versiering nog wat extra speldjes aangebracht. De twee lagen zijn op elkaar gelegd, met tonkinstokken in het midden ter versteviging en om schuiven te voorkomen. Hiervoor kunnen ook grote saté prikkers gebruikt worden. 


De taart is daarna met de bloemen opgevuld. De volgende bloemen zijn gebruikt: witte Roos (Rosa), groene Anjer (Dianthus caryophyllus), zacht rose Alstroemeria (Inca lelie), licht rose Statice (Limonium sinuatum), Klimop blad (Hedera helix) en rose (geverfde) Asparagus (Asparagus setaceus). 

Nadat de bloemen in het steekschuim gestoken zijn, is het goed om het bloemstuk nog wat extra water te geven, omdat door het steken ook veel water uit de steekschuim loopt. Nooit water over de bloemen gieten, maar voorzichtig onder/langs de bloemen, direct op de steekschuim. Om er lang plezier van te hebben, het bloemstuk later regelmatig nog een beetje water geven.  


1 opmerking:

  1. Wow, dat heb je echt prachtig gemaakt! Die bloementaart is geweldig, een supermooie creatie!
    groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen