vrijdag 6 maart 2015

Camellia japonica

Een nieuwe aanwinst in de tuin


Sinds afgelopen week heb ik een Camellia japonica plant in de tuin staan! Hoewel de rest van de tuin nog maar net begint te ontwaken uit de winterslaap en de meeste planten nog niet echt uitgelopen zijn, staat deze Japanse Roos zelfs al in de bloei! Dat brengt meteen wat kleur in de tuin!

De Camellia is een vaste plant. De knoppen moeten beschermt worden tegen (nacht)vorst, anders vallen deze af voordat ze ├╝berhaupt tot bloei komen, wat natuurlijk erg jammer is. De rose bloemen komen het meest voor, maar er zijn ook andere soorten/kleuren gekweekt, zoals wit.


De plant staat in een hoge blauwe pot. Deze keramische potten zijn vorstbestendig en kunnen dus het hele jaar buiten staan. Doordat de blauwe kleur in een laag emaille verf is aangebracht, blijven de potten ook mooi blauw en schilfert de verf niet af.  

De pot staat een beetje beschut in een hoekje langs de muur van het huis, zodat de plant wat beschermt is tegen eventuele nachtvorst. De plant moet ook niet in de volle (zomer) zon staan, dus dit plekje in de (half)schaduw is ideaal. 

Binnenkort de rest van de tuin maar eens in orde gaan maken: opruimen, snoeien, tegels schoonmaken... Als de zon schijnt krijg je van zelf zin om in de tuin aan de slag te gaan!


  

1 opmerking:

  1. Die prachtige pot met bloemen kleurt het terras, prachtig om nu al te kunnen genieten van zo'n mooie bloemen!
    En met het lenteweer van het voorbije weekend, kreeg ik ook de lentekriebels :-). Fijn om weer wat meer in de tuin te zijn en te genieten van het zonnetje en al het moois in de tuin.
    Groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen