woensdag 18 maart 2015

Stolp met groene cup cakes

Glazen schaal met stolp en groene "cupcakes"


Een glazen schaal op voet met stolp kan prima gebruikt worden om lekkere gebakjes op hapjes op te serveren, maar kan net zo goed als decoratie gebruikt worden en de groene cupcakes passen er goed bij.

Een tijdje geleden kocht ik deze glazen schaal op voet met stolp bij Ikea. Erg chic en leuk om visite lekkere gebakjes of hapjes te serveren. De stolp staat echter ook heel leuk ter decoratie! Er kan van alles onder gelegd worden. Eetbare producten, namaak gebak (kijk bijvoorbeeld eens op deze site van Deco Sweet voor heerlijk uitziende namaak gebakjes) of gewone decoratie... de mogelijkheden zijn eindeloos.


Deze keer heb ik er groene cupcakes gemaakt om er onder te leggen. Nadat ik eerder al een grote taart van bloemen gemaakt had (zie Bloemen taart), waren er nog wat restjes groen over. Voor de cupcakes heb ik de kleinste maat steekschuim rondjes/schijfjes gebruikt. De steekschuim is aan de zijkant omwikkeld met een Aspidistra blad, wat aan de zijkant en onderkant is vastgezet met krammen. Omdat het blad groot genoeg is om aan de onderkant de steekschuim helemaal te bedekken, kunnen de cupcakes zo worden neergezet, zonder extra ondergrond. Langs de onderkant is wit kanten of wit juten lint gewikkeld (beide Action) en vastgezet met een parel speld. De bovenkant is opgevuld met eucalyptus blad (Eucalyptus cinerea), dat heel kort geknipt is en compact gestoken. Als versiering zijn er nog wat parelspeldjes tussen gestoken.
Deze cupcakes zijn nu alleen met blad gemaakt, hierdoor ogen ze mooi strak en zijn ze bovendien lang houdbaar. De eucalyptus bladeren drogen zelfs in. Natuurlijk is het ook heel mooi om cupcakes te maken met bloemen, zoals bijvoorbeeld met kleine, fijne bloemetjes of met een grote roos in het midden met wat groen er om heen. Ook hier zijn vele variaties mogelijk!
De cupcakes zijn onder de stolp geplaatst. In het begin verdampt er wel nog wat water, daarom kan er wat condens gevormd worden op de stolp. Dit wordt echter na een paar dagen al minder en kan gewoon worden afgeveegd met een doekje.
1 opmerking:

  1. Dat is echt heel origineel, wat mooi! Prachtig gemaakt Ellen!
    Nog een fijne avond,
    groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen