maandag 6 oktober 2014

Decoratie & Kaarsjes

Gezelligheid en licht


De maand oktober is begonnen, daarmee is de (na)zomer nu toch wel voorbij en begint echt de herfst! Een mooie en kleurige, maar ook donkere tijd. Om het binnen gezellig te maken, vind ik kaarsjes of theelichtjes ideaal. Ze brengen wat warmte en licht in de kamer! Hoogste tijd om de decoratie binnen wat aan te passen...

Buiten is het al goed te merken dat de herfsttijd aangebroken is: bladeren aan bomen en struiken verkleuren in prachtige herfsttinten geel, oranje, rood en bruin en beginnen langzaam af te vallen, overal staan paddenstoelen en vind je kastanjes, eikels en nootjes. Ook de avonden worden steeds donkerder. Echt de tijd voor een lekkere boswandeling en dan warme chocolademelk en gezelligheid binnen!


Dit white-washed houten dienblad vormt de ondergrond. Natuurlijk kan elk(e) dienblad of schaal als basis gebruikt worden. De grote witte kaars is geen echte kaars, maar een windlicht van kaarsenvet: hol van binnen, zodat er een theelichtje in kan branden. Het voordeel van deze "windlich- kaars" is dat deze weliswaar uitziet als een echte kaars, maar niet smelt, dus geen uitgelopen kaarsenvet en bovendien hoef je hem niet steeds te vervangen. Dit soort kaarsen is tegenwoordig op veel plaatsen verkrijgbaar, in diverse vormen en kleuren (o.a. bij deco winkels en Action). In de windlicht-kaars heb ik grijze steentje liggen, waar een theelichtje op staat. 


Verder staan er verschillende glazen flesjes met kanten strikjes en een zilverkleurig bol theelicht houdertje. Als extra decoratie heb ik witte en doorzichtige glaskraaltjes (Xenos), witte stoffen rozenblaadjes en houten hartjes (Action) gebruikt.

De schaal staat mooi op de eettafel, waar hij goed tot zijn recht komt. Wanneer 's avonds de kaarsjes aangestoken zijn, geven deze een gezellige gloed in de kamer. Doordat deze kaarsjes en flesjes op het dienblad staan, vormen ze één geheel. Dit ziet niet alleen mooi uit, maar is ook makkelijk: je kunt het dienblad in zijn geheel wegzetten of aan de kant schuiven, wanneer er bijvoorbeeld gegeten wordt aan de tafel, dat is wel zo praktisch!2 opmerkingen:

  1. Heel mooi om te zien staan, en ook heel sfeervol als de theelichtjes branden!
    Die windlicht-kaars is heel speciaal, mooi met dat kleine kaarsje er in, je hebt weer een heel gezellige decoratiestuk gecreëerd Ellen!
    Nog een fijne week,
    groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen