woensdag 15 oktober 2014

Herfst corsage

Herfst corsage als cadeau versiering


Afgelopen week hadden we een bijzondere verjaardag in de familie te vieren! Nu zijn alle verjaardagen wel een feestje waard, maar een 60e verjaardag is toch wel extra speciaal. Om het cadeau wat op te fleuren, maakte ik deze cadeau corsage en aangezien het nu echt herfst tijd is, koos ik een herfst thema.

De materialen voor de corsage heb ik buiten verzameld. Lekker door het bos struinen en genieten van de herfstzon, kleurenpracht en gevallen bladeren... Je kunt eigenlijk alles gebruiken wat je tegenkomt: takjes, blaadjes, besjes, bloemen, zaaddoosjes, nootjes of gras.


De corsage is gemaakt met draadtechniek. Alle onderdelen zijn eerst op draad gezet en daarna samen gedraaid tot een corsage. Ik heb onder andere Klimop blad (Hedera helix), Frambozen (Rubus fruticosus), Rozenbottels en Brem (Cytisus) gebruikt. Het leuke is dat je eigenlijk alles kunt gebruiken wat je net tegen komt. Het geel, rood en oranje zijn typische (warme) herfst kleuren en ook het gebruik van bessen en rozenbottels of nootjes geven de corsage een herfst uitstraling.


Het uiteinde van de corsage, de samengebonden draden zijn afgewerkt met corsageband (caoutchouc) en daarna decoratief in een krul gedraaid. Dit ziet niet alleen leuk uit, maar maakt het ook mogelijk om de corsage makkelijk te bevestigen, door deze aan het "haakje" op te hangen of met een lintje of draadje te bevestigen. Om het geheel nog wat mooier af te werken is er rode wikkeldraad gekruist omheen gedraaid.


Zo zag de corsage er uiteindelijk aan het cadeau uit. Door de krul aan het uiteinde kon de corsage makkelijk over de punt van de cellofaan verpakking gehangen en geklemd worden. Het cadeau krijgt wat extra versiering en naderhand kan de corsage er af gehaald worden en is het mogelijk om deze te laten indrogen.
1 opmerking:

  1. Dat is een prachtige corsage Ellen, heel mooi die herfsttinten bij elkaar. Zo maak je het cadeau nog mooier en je kan het idd laten drogen om er nog langer van te genieten. Weer heel knap gedaan, de jarige zal vast en zeker blij geweest zijn!
    Groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen