vrijdag 17 oktober 2014

Herfst Kransje

Fris wit-groen herfstkransje


Deze kleine krans is compact gestoken met fijne materialen, waardoor hij er weelderig uitziet. Geen typische herfstkleuren, maar wel herfstmaterialen!


Deze wit-groene krans is lekker fris en fel van kleur. Ik wilde graag een herfst krans maken en eigenlijk zijn de typische herfstkleuren natuurlijk rood, oranje, geel en bruin. Mooie, warme kleuren, die echter niet echt bij mijn interieur met wit, zilver en fel groen passen... Daarom heb ik deze krans toch met wit en (fel) groen gemaakt, maar door het gebruik van de materialen, zoals het mos en de verschillende soorten besjes, klimop en mini Chrysantjes zit er toch een beetje herfst in.


De basis van deze krans is een kleine steekschuim krans (o.a. Action). Deze kleine krans heeft een doorsnede van 15 cm, maar de kransen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Een klein kransje heeft iets fijns, terwijl een grote krans juist zeer tonend is. In een krans gaan wel veel materialen, dus voor een grote krans heb je veel bloemen en groen nodig. De bloemen en en groen moeten namelijk zeer dicht op elkaar worden gestoken, om een mooi gevuld geheel te krijgen.


In deze krans zijn witte Lysianthus (Eustoma grandiflora), groene Chrysanten knopjes (Chrysanthemum santini 'Froggy'), groene Hypericum (Hypericum androsaenum) en witte Sneeuwbes (Symphoricarpos albus laevigatus) gestoken. Als vulling zijn er plukjes mos (Platmos) en bont (wit-groen) Klimop blad (Hedera helix) gebruikt.


1 opmerking:

  1. Wat een prachtige krans, schitterend werk!! Ik vind het een heel mooi geheel met al die witte en groene tinten bij elkaar!
    Fijn weekend,
    groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen