dinsdag 30 september 2014

Groen boeketje

Makkelijk en snel: Vaasje met bloemen


Met een kleine baby in huis is het toch wel behoorlijk druk, waardoor ik even niet zo vaak meer aan decoreren toe kom. Juist in deze tijd komt er echter wel vaker visite in huis en dan is het wel zo gezellig als het er toch een beetje leuk uit ziet... Een makkelijke en snelle oplossing is om gewoon een vaasje met bloemen neer te zetten.
Dat kost niet veel moeite en tijd en het ziet meteen leuk en vrolijk uit. Het enige wat je hoeft te doen is even naar de winkel om een paar snijbloemen te halen en deze thuis aan te snijden en in de vaas te schikken.


Aangezien veel van mijn decoratie en kleuraccenten in huis groen zijn, heb ik nu voor een groen boeketje gekozen. Dat past er mooi bij en ziet bovendien lekker fris uit. Ik heb bewust voor deze bloemen gekozen: Groene Santini chrysantjes (Chrysanthemum santini 'Froggy') en groene Hypericum (Hypericum 'Green Condor'). Het leuke aan deze twee bloemsoorten is dat dit geen typische bloemvormen zijn, zoals bijvoorbeeld Roosjes, Gerbera's of Lelies. Het boeketje wordt hierdoor eigenlijk een verzameling groene bolletjes, wat een speels en abstract effect geeft.


De stelen zijn korenschoofs bij elkaar gebonden en vervolgens schuin aangesneden en in het 'Home Sweet Home' vaasje/potje gezet, wat gevuld is met lauw warm water met wat snijbloemenvoedsel.

Zo staat er in korte tijd toch wat leuks op tafel...
1 opmerking:

  1. Een prachtig groen boeketje, het past ook mooi bij dat glazen potje, heel fris en decoratief!!
    Nog een fijne week Ellen,
    groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen