vrijdag 19 juni 2015

Frisse zomerkrans

Groene krans met witte Yucca bloemen


De fris groene krans met met witte Yucca bloemen (foam) is eenvoudig maar mooi en heel makkelijk te maken. Hij ziet er zomers uit en is bovendien ook, ondanks de zomerse warmte lang houdbaar.
 

Deze grote, fel groene krans kreeg ik laatst cadeau van mijn moeder. Erg leuk en ook makkelijk, hij vergaat niet, blijft altijd mooi en je kunt er veel mee qua decoratie. Ik heb hem nu als tafelstuk op de grote eettafel liggen, maar hij zou ook leuk op de salontafel staan, of op de rand een hoge vaas (met takken er in) of opgehangen aan de muur of voordeur (al wordt hij dan misschien wel gauw minder mooi door regen en felle zon, dus voorlopig blijft hij binnen), de mogelijkheden zijn eindeloos....

Zo'n groene krans is op zich al leuk, zelfs als er verder niks op of aan zit. Met wat kleine versieringen kan deze basis krans iedere keer tot iets nieuws worden omgetoverd: met (nep)bloemen, met strikken en linten, met kerstballetjes, met paaseitjes, met kalebassen en (sier)pompoentjes... Zo is er voor ieder seizoen wel iets leuks van te maken.   


Deze keer heb ik er voor gekozen om de krans te versieren met nepbloemen en het geheel verder vrij strak te houden door alleen de bloemen er op te doen. Dit zijn kleine, witte Yucca bloemen van foam (Action). Deze bloemen hebben mooie grillige blaadjes, die een beetje gevormd kunnen worden, zodat de bloem helemaal open of juist nog een beetje gesloten is. Ik heb de buitenste blaadjes helemaal open en de binnenste licht omhoog gebogen, zodat de bloemen mooi vol uitzien en de grillige vorm nog eens benadrukt wordt. De bloemen zijn gewoon met hun steeltje in de krans gestoken. Om de bloemen wat steviger te bevestigen, zouden de bloemen ook op de krans gelijmd kunnen worden (dat is vooral handig voor buiten, zodat de bloemen ook bij wat wind op de krans blijven zitten). Nu zitten de bloemen weliswaar wat losser op de krans, maar zijn er ook naderhand makkelijker uit te halen om de krans weer te veranderen. 

\

De Yucca bloemen zijn deze keer niet over de krans verspreid, maar in groepjes geplaatst. Zo zijn er drie groepjes gemaakt. De krans komt zo ook nog goed tot zijn recht, doordat hij niet helemaal bedekt is met bloemen. Het wit van de bloemen steekt mooi af tegen de groene krans en de twee kleuren passen niet alleen perfect bij de rest van mijn interieur, maar zijn ook lekker fris en zomers. Natuurlijk zijn er veel verschillende kleurcombinaties mogelijk en helemaal bont is ook hartstikke leuk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten