zaterdag 13 juni 2015

Romantisch en suikerzoet

Blokje met roosjes


Dit zoete roze bloemstuk met (stoffen) witte rozen ziet er heel romantisch en toch modern en strak uit. Leuk op tafel of op de vensterbank!


Deze langwerpige blok met (namaak)roosjes is in dezelfde stijl als het stuk met de grote stoffen rozen, die ik vorige keer liet zien (Romantische roosjes). Voor dit stuk waren cupcakes en (bruids-)taarten, broderie en kant en romantiek mijn inspiratie. De roze-witte kleur zorgt voor extra zoete en romantische uitstraling.

Natuurlijk zijn ook andere kleurcombinaties mogelijk. Met de bekleding van de blok kan eindeloos gevarieerd worden: andere kleuren, materialen, soorten lint en andere versieringen (parels, glitters, enz.), genoeg mogelijkheden!


Als basis heb ik een rechthoekige piepschuim schijf genomen, verkrijgbaar in verschillende afmetingen (o.a. bij Aveve of hobbywinkels). De piepschuim vorm is bekleed met oud-roze papier, door de blok als een cadeau in te pakken. Het papier is vastgezet met parelspeldjes en platte speldjes (of krammen) aan de onderkant. Aan de onderkant is zilverkleurig geperforeerd band aangebracht, wat ook met speldjes is vastgezet. De rand is afgewerkt met kanten lint met een zacht roze koordje er door heen geregen. Dit lint had een zelfklevende strip en kon makkelijk worden geplakt. De bovenkant is versierd met plastic roze lint in kanten look.
Boven op de blok is witte organza samengevouwen en iets over de rand uitstekend vast gezet met parelspeldjes. Hier zijn witte foam roosjes tussen gestoken. In de foam rozen is een fel roze parelspeld gestoken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten