maandag 21 december 2015

Lichtjes, kerstbomen en sterren

Schaal met kerstdecoratieDit jaar wilde ik "makkelijke" kerstversiering: snel klaar, houdbaar en het liefst met spullen die ik al in huis had. Deze schaal voldoet daar helemaal aan: eenvoudig te maken met bijeen gezochte spulletjes die toevallig nog ergens lagen en geen verse materialen. Makkelijk, maar toch sfeervol en passend bij het kerstthema.

Bovendien past deze schaal ook bij de rest van de inrichting: qua kleur (zilver, wit en houtkleur) en ook qua stijl (nonchalant, verschillende materialen gecombineerd, van alles bij elkaar gezet). Natuurlijk is en blijft een echt kerststuk ook heel mooi, maar dit is ook eens wat anders en helemaal van deze tijd (en veel makkelijker en goedkoper!).


Op het witte, houten dienblad staat een zilverkleurige, glazen kegel. In de kegel zijn kleine gaatjes gemaakt en binnenin zitten lampjes. De lampjes werken op batterijen, dus geen gedoe met stopcontacten en snoeren. Het kastje van de batterijen kan eventueel in de schaal weggewerkt worden, zodat het nauwelijks opvalt. Daarbij staat nog een kegel met witte en zilverkleurige pailletten, een witte eland, een houten hartje en een houten "Xmas". De schaal is opgevuld met gedroogde dennenappels, witte en zilveren kerstballetjes, houten kerstboompjes en ijssterretjes. Al deze materialen had ik nog liggen. Het leuke en makkelijke is dat voor zo'n schaal alles gebruikt kan worden wat er toevallig nog is: een kerstmannetje, sterren, een engeltje... Zorg wel voor wat hogere elementen, zodat er wat hoogte op de schaal staat, anders wordt het allemaal wel erg plat. Het enige waar een beetje op gelet moet worden is hoe alles neergezet wordt. Deze schaal staat op het dressoir, met een kant naar de muur, er is dus een voor- en achterkant. De hogere voorwerpen staan dan achteraan, met de rest ervoor. Als de schaal op tafel staat, moet hij van alle kanten te bekijken zijn. De hogere voorwerpen staan dan in het midden met aan alle kanten wat er om heen.

Kerstboompje


Deze witte, rieten kerstboom met verlichting was zo kant en klaar toen ik hem kreeg. Ook deze lampjes branden op batterijen, waardoor het boompje makkelijk overal neergezet kan worden.
Om de kerstboom wat te versieren en hem net wat specialer te maken, heb ik er houten en zilveren sterretjes en witte kerstballetjes op geplakt. Er zijn vele mogelijkheden, plukjes tillandsia (baardmos) met een kerstballetje zou bijvoorbeeld ook heel leuk zijn.
Heel simpel, maar het ziet er net wat gezelliger uit. Bovendien is de basic witte boom zo aan ieders inrichting en stijl aan te passen, afhankelijk van welke versieringen er opgedaan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten