vrijdag 11 december 2015

Kerst kaars

Kaars en kerstballen


Bij de kersttijd horen natuurlijk kaarsen en kerstballen en dat is precies wat er op deze schaal ligt. Als het kaarsje brandt en de kerstballetjes glinsteren in het licht ziet dat er echt super gezellig uit.


Lampjes en kaarsjes zorgen voor wat warmte en licht in de koude en donkere dagen. Deze kerstschaal is super eenvoudig: makkelijk te maken en weinig onderhoud! Doordat er geen verse materialen, zoals groen of bloemen gebruikt zijn, hoeft er geen water te worden gegeven of verwelkte bloemen vervangen. Door de kerstballen is het wel "echt kerstmis". In een huis met kleine kinderen is het een prima alternatief om plastic kerstballen in plaats van glazen te nemen, voor de veiligheid.


Als basis is een zilverkleurige ronde schaal met een wat hogere, opstaande rand gebruikt. Hierop staat de witte windlichtkaars, die ik al vaker gebruikt heb. In de kaars ligt een laagje grijs grind (ter isolatie) waar een theelichtje op staat. De windlichtkaars zit er uit als een echte kaars en is mooi sfeervol, terwijl er geen uitgelopen kaarsenvet over en tussen de kerstballen loopt.
Om het windlicht heen liggen kerstballen (verschillende maten en tinten: wit-zilver-glanzend-mat) gerangschikt, zodat het een mooi geheel vormt. Als de kaars brandt, zorgt dat voor een mooie glinstering in de kerstballetjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten