donderdag 10 december 2015

Kerst hanger voor buiten

Decoratie voor bij voordeur


De Kersttijd is aangebroken, dus dat betekent kerstdecoratie. Niet alleen in huis, maar ook buiten! Het staat zo gezellig en je komt meteen bij aankomt al in de kerststemming. Deze hanger hangt bij de voordeur en is eenvoudig, maar zorgt wel voor een typische kerstsfeer.


Bij decoratie die buiten opgehangen wordt is het belangrijk dat deze weerbestendig en houdbaar is... Ook als het regent of hard waait moet het mooi blijven en natuurlijk niet uit elkaar vallen.


De basis voor deze hanger is een matje van takken, dat ik zo kant-en-klaar gekocht heb (Action). De houten "Merry Christmas" had ik nog van vorig jaar, maar houten woordjes of letters zijn ook dit jaar nog helemaal in en dus ook volop verkrijgbaar.
Daarboven zijn een paar takjes Hulst gebonden met een rood lint. Rood en groen zijn toch typische kerstkleuren en zorgen voor wat kleur bij de (neutrale) andere materialen. In plaats van Hulst kunnen er ook een paar dennentakjes gebruikt worden, bijvoorbeeld de fijne Pinus of Conifeer. Het voordeel van dit groen is dat het, ook zonder water, lang mooi blijft en dus de hele kersttijd kan blijven hangen.
Tot slot zijn er nog een paar ijssterren aan gehangen. Alle materialen zijn met draad stevig vastgebonden en bovenaan is, ook van draad, een lusje gemaakt om de hanger op te hangen.
Er zijn natuurlijk ontzettend veel variaties mogelijk: een iets andere ondergrond, andere letters of tekst, ander groen, meer of andere versieringen zoals kerstballetjes, sterren, enz.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten