zondag 29 november 2015

Vaasjes op een rij

Kleine vaasjes met restjes


Deze kleine zilveren vaasjes op een rij zijn gevuld met eucalyptus en gipskruid. Eenvoudig, maar leuk!


Nadat ik de taart (zie Bloementaartje) gemaakt had, was er nog wat Eucalyptus en Gipskruid over. Zonde om het weg te gooien, dus ik besloot om de restjes te gebruiken voor wat versiering in huis.
Deze kleine vaasjes zijn ideaal om een paar takjes of enkele bloemen in te zetten. Ik gebruik ze meestal om wat restjes bloemen in te zetten (zie ook Vaasjes met bloemen). De zilveren vaasjes zitten op de ondergrond vast en hebben een grillige vorm en verschillende hoogtes.


De combinatie van Gipskruid en Eucalyptus past goed bij elkaar, het grijze blad staat mooi bij de witte bloemen en het grote, ronde blad contrasteert met de kleine, fijne bloemetje. Waar gipskruid een hele tijd als wat ouderwets gezien werd, denkend aan het klassieke boeket van rozen met gipskruid, kan het echter heel hip en modern zijn. Een tak gipskruid staat ook mooi in een fles of smalle vaas. De manier van verwerken en combineren zorgt voor een heel andere uitstraling.
Het geheel staat mooi bij het wit, grijs en zilver op het dressoir. Deze vaasjes zouden, doordat ze niet te hoog zijn, ook mooi als tafelversiering gebruikt kunnen worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten