zaterdag 28 november 2015

Bloemen Taartje

Verjaardagstaartje


Bloementaarten zijn helemaal "in" tegenwoordig. Ze zijn ontzettend leuk en decoratief en bovendien makkelijk zelf te maken. Niet alleen leuk om thuis neer te zetten, maar ook om cadeau te doen. Ter gelegenheid van een verjaardag bijvoorbeeld, in plaats van een "gewoon" boeketje bloemen.Voor een bloementaart zijn vele variaties mogelijk: groot of klein (cupcake), met één of meerdere lagen, met bloemen of alleen met groen, met een specifiek seizoensthema.
De basis van een bloementaart is een schijf steekschuim, die tegenwoordig al kant en klaar in taartvorm verkrijgbaar is.
De rand van de taart is afgewerkt met Aspidistra blad (Aspidistra elatior) en daarna met breed kanten lint. Daarna is de taart gevuld met Eucalyptus (Eucalyptus cinerea) en plukjes Gipskuid (Gypsophila paniculata) en tot slot zijn er hoogglans witte mini kerstballetjes ingestoken. De plukjes Gipskruid kunnen het beste even op draad gezet worden, zodat de plukjes mooi compact worden en beter in de steekschuim gestoken kunnen worden. Het grijze blad van de Eucalyptus en het wit passen mooi bij elkaar en geven een winters effect. Bovendien zorgt het grote ronde blad van de Eucalyptus voor een mooi contrast met de kleine, fijne bloemetjes van het Gipskruid.


Deze keer heb ik bewust voor minder bloemen gekozen, niet alleen omdat de Eucalyptus en het Gipskruid een mooie combinatie vormen, maar ook omdat deze materialen langer houdbaar zijn. De taart hoeft geen water meer en kan zo blijven staan om in te drogen. Eenmaal ingedroogd kan hij een hele tijd blijven staan.
Het taartje is op een houten dienblad geplaatst. Omdat de steekschuim toch wat vochtig is en het dienblad van hout, heb ik er wat aluminiumfolie onder gelegd, zodat het hout niet door vocht wordt aangetast. Op de bodem van het dienblad liggen nog wat witte steentjes om het geheel af te werken. Een bloementaart staat ook heel mooi op een echte taartschaal, bijvoorbeeld die op een voetje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten