dinsdag 27 oktober 2015

Home make overTijd voor iets anders!


Decoratie en inrichting maken een woning gezellig en bepalen ook de stijl. Sinds we ruim twee jaar geleden in deze woning zijn komen wonen, hebben we een typische, maar toch vrij neutrale basis inrichting: antraciet tegels, zilvergrijze muren en witte meubels. Al jaren heb ik daarbij fel groene decoratie: kussens, bloempotjes, accessoires... Heel leuk en lekker fris, maar eigenlijk ben ik er nu toch wel een beetje op uitgekeken. Tijd voor iets nieuws!

Het leuke is dat je met wat andere accessoires en decoratie een heel "nieuwe" woonkamer kunt creëren. De basis is nog gewoon hetzelfde gebleven, dezelfde vloer, muren en meubels. Ik heb alle groen weggehaald en opgeborgen, misschien haal ik het over een tijd wel weer eens opnieuw uit.

Voor de nieuwe stijl heb ik me laten inspireren op de nieuwe woontrends:
  • mixen en matchen van verschillende stijlen, materialen en vormen
  • natuurlijke materialen en looks
  • robuuste en onbewerkte materialen
  • brocante  
Ik wilde graag het wit, zilver en grijs met iets anders combineren, zodat het niet te steriel en saai wordt en hout, beton, steen, textiel en leuke prints zoals luipaard passen daar perfect bij en maken het wat warmer!
Het leuke is dat ik slechts een paar nieuwe dingetjes heb hoeven aanschaffen. Sommige spullen had ik nog ergens staan, bovendien kun je de huidige spullen heel makkelijk veranderen door ze bijvoorbeeld een ander kleurtje te geven met spuitverf of te beplakken met (print)folie of te bekleden met stof.

De mix en match van theelichtjes heb ik al eerder laten zien (Kaarsjes op pootjes) en ook de natuurlijke herfstmaterialen passen er helemaal bij (Herfst in huis).
Hieronder volgen nog wat foto's:

Hier stonden eerst groene accessoires, nu een robuuste en naturel betonnen bloempotje met grillige vormen en een houten boomstammetje als theelichtje. De engel heb ik zelf zilverkleurig gespoten.
Een combinatie van verschillende materialen en texturen.
Op het witte plankje staan nog steeds foto's van mijn gezin, samen met bovenstaande accessoires en aan de andere kant een spaarvarken met luipaard print en een zilveren olifantje. Subtiele contrasten (glanzend/onbewerkt mat, drukke print, grillige vorm, kleuren) maken het spannend en toch rustig.
Deze plant stond eerst in deze pot met een groen lint versierd (zie Versierde bloempotjes) samen met een groene hond. De naturel betonnen pot past nog goed bij het nieuwe thema, versierd met een grijs lintje en geplaatst op een houten schaal met eronder een gehaakt kanten kleedje. Door de combinatie steen/hout/kant oogt het strak en toch warm, weer een mix van verschillende materialen en texturen. 
Zo ziet het geheel er uit, op de achtergrond de effen antraciet en wit met patroon paneelgordijnen.

De witte kaars in het houten kratje, met glazen kraaltjes en een metalen hartje: veel verschillende materialen!  (Kaars in een kratje Het zilveren bakje is decoratief maar ook functioneel: handig om alles wat anders los op tafel ligt te verzamelen: onderzetters, aansteker, pennen., enz. Het bakje had eerst een groene versiering (zie Opgeruimd staat netjes  en nu met crème kleurig zelfklevend kanten lint gemaakt. 
Nog eens een overzicht van het geheel. De kaars in het kratje en het metalen potje (zie boven) staan normaal op de salontafel, behalve wanneer onze boef rondloopt.... Dan is dat niet veilig, wel zo fijn dat je het gauw in zijn geheel kunt wegpakken en later weer terug zetten. 
Het zilveren kastje: de lantaarn staat er nog steeds, samen met de herfstwindlichten en een kanten kleedje. De kastanjes en dennenappels zorgen met hun bruine, naturel kleur voor wat warmte tussen alle zilver.
Op het dressoir staan nu de pompoenen (Gepimpte pompoenen), een kelkvaas op voet gevuld met kastanjes en dennenappels, een kandelaar met een mini Orchidee, een lamp, foto en wat deco. Ook hier weer van alles wat bij elkaar...
Boven op de kast staat een langwerpige houten schaal, met white washed look. Door de hoge opstaande rand, is de schaal ook van onderaf nog te zien. Het plantje met de lieve naam "Kindje op moeders schoot" (Tolmiea menziesii) zorgt voor wat kleur.  Verder staan er twee verschillende houten windlichten bij.
Hier nog eens het geheel: de boekenkast met de houten schaal er op, de dressoir met decoratie en er boven een fotolijst die uit allemaal verschillende lijstjes bestaat met foto's van ons gezin voor leuke herinneringen en een persoonlijke tintje.
De schalen met theelichtjes en herfstmaterialen. Een mix van verschillende vormen, materialen en  kleuren!

De Bonsai boompjes staan nu bij elkaar op de vensterbank, samen met twee geluksbrengers: de olifantjes.
Eenvoudig en strak...
Ook op de vensterbank: een groepje flesjes. verschillende stijlen, vormen en kleuren.
In de keuken (op de ijskast) staat de zilveren schaal, een houten "Home" klok en een glazen voorraadpot, ook hier weer verschillede materialen, tegen de achtergrond van ons kiezelstenen behang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten