donderdag 27 juli 2017

Schaal met kandelaars

Tafel decoratie voor de nieuwe eethoek


Deze eenvoudige schaal met kandelaars en theelichtjes in warme, naturel kleuren en materialen staat mooi op tafel en past goed bij de nieuwe look van de eethoek.

Hoewel alleen de stoelen nieuw zijn en de tafel nog gewoon de oude is, heeft de hele eethoek nu een andere, veel warmere uitstraling. Daar hoor natuurlijk ook iets nieuws op tafel bij, iets wat hier goed bij past. De etagère Lente etagère) stond er bovendien al zo lang, dat het echt weer eens tijd werd voor iets anders.
Ik heb deze keer geen nieuwe decoratie materialen gekocht, maar gewoon spullen gebruikt die ik al had. Door de "oude" spullen steeds net iets anders te combineren, is er veel variatie mogelijk en staat er toch steeds iets "nieuws" met dezelfde spullen.
Beschrijving

De natuurlijke materialen, hout en steen, geven deze schaal een robuuste en warme uitstraling, wat goed past bij de nieuwe look van de eethoek en de rest van de inrichting. De combinatie van verschillende materialen, zoals hout, steen, glas en metaal zorgen voor een leuk contrast en hoewel de schaal heel basic en naturel is, maakt dit het toch interessant.     
Een schaal als ondergrond is altijd handig, vooral op een eettafel, aangezien deze decoratie makkelijk in zijn geheel aan de kant geschoven of weggezet kan worden, zodat de tafel wel functioneel blijft. 
De schaal is groot genoeg voor de lange tafel, zodat deze wel wat uitmaakt en de kandelaars zorgen voor wat hoogte. Zo heeft de schaal, zeker van afstand, genoeg volume en ziet het er niet te plat uit. 
De kandelaars hadden eigenlijk een pin om een kaars in te prikken. Een mooie (stomp- of bol)kaars zou hier ook heel goed staan, maar ik vind het toch een beetje gevaarlijk met een peuter, die daar steeds aangaat. Bovendien branden theelichtjes makkelijker, ze lopen niet uit en kunnen gauw vervangen worden (of overdag even weggehaald worden). De pinnetjes zijn daarom met een draadtang afgeknipt, zodat er een theelicht houder op geplaatst kan worden. Dat is niet alleen praktisch, maar ook nog eens decoratief, want het ziet mooi uit. De combinatie van kandelaar en thee lichthouder zorgt voor een mooie match van materialen.Gebruikte materialen

  • Schaal in beton look, van kunststof (Nanu Nana)
  • Houten kandelaars
  • Zilveren theelichtjes met brons kleurige binnenkant (Mister Orange), lees ook Theelichtjes op tafel 
  •  Theelichthouder van een door gezaagde tak (Action)
  • Glazen theelichthouder
  • Palmbladen (bootjes)
  • (Kiezel)stenen (buiten gevonden)

Werkwijze


Deze schaal is makkelijk te maken, aangezien de voorwerpen slechts leuk op de schaal geschikt hoeven te worden. Door eerst de twee kandelaars met een theelichthouder er op te plaatsen, ontstaat de basis. De overige theelichtjes worden er dan leuk er om heen gezet en tenslotte worden de palmbladeren gespleten en dunne strookjes speels tussen de theelichtjes neergelegd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten