donderdag 13 april 2017

Versierde wijnfles

Cadeaucorsage op een wijnfles


Voor een wijnliefhebber is een fles goede wijn altijd wel een ideaal cadeau. Een mooie versiering maakt van een eenvoudige fles een feestelijke cadeau. Deze wijnfles was voor een man bestemd, dus de versiering moest wel een beetje stoer en robuust zijn.

Een wijnfles kan met een leuk cadeauzakje of -tasje leuk worden ingepakt, maar met een corsage maak je er echt iets speciaals en persoonlijks van. Deze corsage is makkelijk te maken en doordat hij gemaakt is van houdbare materialen, kan hij op de fles blijven totdat deze geopend wordt.
Ik heb al eerder wijnflessen versierd met corsages, kijk dus voor meer ideeën ook eens naar  Wijnfles met cadeaucorsage en Wijnfles met versiering. Natuurlijk kunnen deze corsages volgens hetzelfde principe ook op andere voorwerpen gemaakt worden.

Soorten cadeaucorsages

Naast de vele verschillende variatie mogelijkheden wat betreft vormen, kleuren en materialen, zijn er twee soorten cadeaucorsages: 
Met een centraal (bind)punt 
Deze gebonden of geknoopte corsages worden met draad of touw gemaakt en hebben meestal één hoofd element met daarom geen bijmaterialen. Dit kunnen zowel (verse) bloemen, als ook andere materialen zijn of een combinatie hiervan. Alle materialen komen vanuit één middelpunt, waar ze samengebonden zijn. Voorbeelden zijn klassieke draadcorsages of versieringen met een strik.
Met een ondergrond
Deze corsages worden op een basis of ondergrond gemaakt, zoals een draadframe, lapje stof, stukje hout of karton. In tegenstelling tot de corsages met een centraal bindpunt worden de materialen hier juist verspreid op verdeeld, meestal gelijmd. Er is minder duidelijk een centraal hoofdelement aanwezig, de onderdelen zijn ondergeschikt aan het geheel en een gelijkmatige verdeling is belangrijk. Ook hierbij kunnen zowel bloemen als andere materialen gebruikt en gecombineerd worden.  Beschrijving wijnfles corsage

Deze stoere, robuuste corsage is gemaakt op een ondergrond. Een stukje berkenschors dient als basis en deze is versierd met allerlei accessoires. De corsage is met aluminium draad bevestigd, die tevens grof om de fles gewikkeld is als extra versiering en zo tevens de corsage en de fles verbindt.
Bij een wijnfles zijn er veel mogelijkheden om een versiering te maken, ook de vorm en grootte kunnen variëren. De enige "regel" is dat het etiket wel goed leesbaar blijft en de fles en vooral de kurk niet beschadigd.

Gebruikte materialen


  • Wijnfles 
  • Stukje berkenschors (van groot vel geknipt)
  • Katoenschillen, white washed
  • Witte, zijden rozenblaadjes
  • Strookje van parel lint
  • Aluminium draad, zilverkleurig
  • Lijmpistool om alles vast te lijmen

Werkwijze

Het op maat geknipte stukje berkenschors wordt omwikkeld met een strookje van het parel lint en dit wordt aan de achterkant vastgelijmd. De bloemvormige schillen worden speels verdeeld en eveneens vastgelijmd. De rozen blaadjes worden opgerold en gevouwen en tussen de schilletjes gelijmd, zodat het geheel mooi gevuld is. De berkenschors mag wel nog zichtbaar blijven.
De aluminiumdraad wordt rond de fles gewikkeld en het stukje berkenschors wordt in/tussen de draad geklemd, zodat het stevig vast zit. De draad mag verder losjes over de corsage en de fles gewikkeld worden. De corsage moet mooi aan de voorkant, boven het etiket geplaatst worden. Inpakken in folie is eigenlijk iet nodig, omdat het geheel zo al feestelijk is en de corsage zo goed tot zijn recht komt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten