woensdag 10 december 2014

Staande Kerstkrans

Staande Kerstkrans voor aan het raam


Een mooie krans hoort echt bij Kerst! Deze eenvoudige krans wordt speciaal doordat hij niet gewoon plat ligt, maar recht op staat! Er zitten kleine lampjes in verwerkt voor wat extra sfeer en gezelligheid!


Deze krans is, doordat hij rechtop staat, heel geschikt om ergens neer te zetten. Het geheel is niet zo breed, dus ook op een smalle plek (zoals op de vensterbank) past hij makkelijk. Meestal liggen kransen plat of hangen ze aan de muur, deze staat rechtop op een voetje. De staande krans staat mooi voor het raam, maar ook op een dressoir of een kast past hij goed. Wanneer hij voor het raam staat moet hij wel aan beide kanten versierd worden, aangezien hij dan van beide kanten te zien is. Als hij tegen een muur staat, is de voorkant vooral zichtbaar (en dus mooi) en de achterkant minder belangrijk.


De krans staat op twee metalen pinnen met een voetje, als standaard. Deze pinnen zijn in de krans gestoken, zodat hij stevig staat. Dit is een kant en klare krans, natuurlijk kunnen verschillende soorten kransen gebruikt worden: een strokrans opgedraaid met dennengroen of een strakke wilgentakken krans zouden ook heel leuk zijn.
Op de krans is verlichting aan gebracht. Hiervoor zijn twee snoeren met LED lampjes gebruikt, op batterijen. Het voordeel van deze lampjes op batterijen is dat de krans nu overal geplaatst kan worden, zonder afhankelijk te zijn van een stopcontact en er bovendien geen kabel aan hangt. Een nadeel is wel dat er nu onder aan de krans het kastje hangt, waar de batterijen in zitten en tevens de aan- en uit knop op zit. Dit kan meestal wel een beetje onopvallend weggewerkt worden. Ik heb het hier in zilver kleurige cellofaan ingepakt, waardoor het al wat decoratiever uit ziet en dan plaats ik het net onder de rand van de vensterbank, zo dat het zo min mogelijk zichtbaar is.
Verder is de krans versierd met zilveren accessoires zoals hartjes en sterren en kleine, zilverwitte kerstballetjes. In het midden hangt een houten "Xmas". Alles is met het lijmpistool op de krans gelijmd, wat hier zeer geschikt voor is en ook nog eens makkelijk gaat.


Natuurlijk zijn er vele variaties mogelijk door een andere soort krans te kiezen en/of andere accessoires en kleuren te gebruiken. Door alleen droge materialen te gebruiken wordt de krans een decoratiestuk dat langdurig mooi blijft en makkelijk nog eens "hergebruikt" kan worden. Na de kerst eenvoudig een plastic zak of vuilniszak erover, zodat hij stofvrij blijft en op zolder (of in de kelder) wegzetten tot volgend jaar!


En zo ziet het geheel er voor het raam uit:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten