zondag 30 maart 2014

Voorjaars vaasje

VoorjaarsvaasjeHet is weer voorjaar en alles begint te groeien en bloeien. De bomen worden groen, bloembollen komen uit de grond en bloeien volop en de dagen worden weer langzaam langer! Een heerlijke tijd!
Om thuis ook een beetje in de sfeer van het voorjaar te komen, is het leuk om de lente ook in huis te halen.

Een leuk en makkelijk idee is om op een schaal (zoals deze zilverkleurige schaal met opstaande rand) potjes, vaasjes en/of theelichtjes van verschillende vormen en formaten te zetten. Juist het "bijeengeraapte" idee van allemaal verschillende soorten is helemaal in! Daar tussen wat glaskraaltjes verdelen en eventueel houten decoratie zoals hartjes. Behalve het vetplantje heb ik er, voor het voorjaarseffect, wat katjes bijgezet in een mini vaasje. Katjes horen voor mij helemaal bij het voorjaar! 

De latijnse naam van de katjes is Salix caprea, caprea betekent "door geiten gegeten", dus misschien zijn ze zelfs nog lekker ook... Ze zien er in ieder geval leuk en uit en horen helemaal bij het voorjaar.
In een vaasje kunnen ze best zonder water, dan houden ze ook langer en blijven langer mooi.
De katjes zijn in de meeste bloemenzaken verkrijgbaar rond deze tijd, maar het loont zich ook om zelf op pad te gaan. Op veel plaatsen is de gemeente bezig met snoeien en deze takjes lagen bijvoorbeeld gewoon langs de weg, klaar om opgehaald te worden... of klaar om mee te nemen. Plukken of knippen van bomen en struiken mag weliswaar niet, maar wanneer ze al gesnoeid zijn en weggegooid worden, is het zonde om ze niet mee te nemen en een "tweede kans" thuis te gunnen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten