zondag 26 april 2015

Bloemen fontein

Een laatste groet...


Een van de gelegenheden waar eigenlijk altijd wel bloemwerk bij hoort, is een begrafenis of crematie. Deze fontein van bloemen is eens iets anders dan een klassiek grafstuk.


Dit rouwbloemstuk kan heel mooi staan, als aanvulling wanneer de kist al versierd is met een mooi kiststuk. In een crematorium kan dit bloemstuk bij de kist staan en omdat het in de hoogte gemaakt is en niet plat, neemt het niet te veel ruimte in en is ook beter zichtbaar vanuit de zaal.

Het is triest om te doen, zeker niet wanneer je rouwwerk maakt voor iemand die je persoonlijk kende, maar toch kan het een soort troost geven. Een mooi bloemstuk maken is het laatste wat je voor iemand kunt doen, als laatste groet. 

   
Het bloemstuk is gemaakt in een antraciet kleurige (plastic) pot, die gevuld is met steekschuim. In het bloemstuk zijn witte Lelies (Lilium longiflorum), groene Lysianthus (Eustoma russellianum), witte Alstroemeria (Inca lelie), witte Rozen, groene Hypericum, Aspidistra blad en Appelblad (Gaultheria shallon) gebruikt. Het bloemstuk is in lagen opgebouwd, waardoor de verschillende soorten bloemen een zuil vormen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten